fredag 28 mars 2014

Inte bara en gård

När man köper en gård med 12 000 kvm tomt får man så mycket mer än några hus. Jag går en sväng i trädgården nästan varje dag och njuter av allt som kommer upp.
Hitintills har vi sett följande blommor:
Vintergäck
Snödroppar
Snöklockor
Krokus
Scilla, i en massa olika utföranden
Påskliljor
Botaniska tulpaner
Violer

Jag har alltid önskat mig en sån där blå matta.. och nu har jag det. :)










Tre av gårdens enorma buxbomsklot. De är vackra, men ska flyttas.
Står inte så bra precis intill huset. Man ser inte ut genom fönstren.

tisdag 25 mars 2014

Det går framåt i köket

Det tar tid att bygga ett kök.. åtminstone i ett gammalt hus som inte alltid vill som vi. På bilderna här nedan är nästan alla skåp på plats. Nu väntar socklar, knoppar och maskiner.


När man vill ha en extra vask i en stenskiva som annars skulle behöva skarvas, kan man låta Purus tillverka en liten diskbänk, knappt mer än en vask, så slipper man skarv. Fräckt blev det också tycker jag.



torsdag 20 mars 2014

Nu börjar vi med köket...

Golvfärgen var tvungen att härda en vecka innan vi började sätta in stora tunga saker på det. Nu har det gått en vecka och äntligen var det dags att börja släpa in de stora tunga skåpen.
Köket är ett Kungsäter Exklusiv och modellen heter Hultaberg. Det är verkligen mitt favoritkök alla kategorier. Så gediget och sååå snyggt. Men så tycker väl alla om sitt kök när de byter det :)

Här är väggen med högskåp, det ska bli två kylar i mitten, och ugn och ångugn i hålen till höger.

I denna enmeters lådhurts ska hällen sitta. Ovanför den blir den en fet svart fläkt och kakel på väggen.

Här ser man det ur en annan vinkel. Mattan på golvet ligger där för att skydda golvet.

Som jag har skrivit tidigare hittade vi ju pärlspont under (eller egentligen ovanför) gipsen i taket. Vi har slitit och rivit ner all gips, och de bästa snickarna Philip och Carin har kompletterat där det har behövts. I de sista facken var där ingen pärlspont, men bästa Byggfabriken hade nästan exakt likadan. Så häftigt.

Taket blir vitt överallt, och jag älskar verkligen resultatet när alla lister är på och det är färdigmålat.

I vartannat fack går brädorna på ena hållet och i vartannat på andra. Det blir som ett slags fiskbensmönster i taket. Älskar det!

tisdag 18 mars 2014

Salen

Vardagsrummet, som nog borde heta salen i ett så här gammalt hus, var det rum vi ställde allt i när vi flyttade in. Vi hade det som sovrum, garderob, förvaring, arbetsrum och vardagsrum. I fredags fick vi in våra superfina garderober i sovrummet (bilder kommer så fort vi har fått handtagen till dem på plats) och det medförde en massa. Förutom att vi kunde ställa in sängarna i sovrummet, blev vi av med allt annat som stod och tog plats i salen. Så här mysigt har vi det på kvällarna nu:


torsdag 13 mars 2014

Kommentarer

Jag har ju inte haft blogspot innan, och nu har jag fått en herrans massa spamkommenter. Jag har nu ändrat inställningarna för godkända kommentarer. Om det är jättekrångligt att kommentera nu, så får jag väl ändra tillbaka, men vi provar så här ett tag.
Sorry!

onsdag 12 mars 2014

Att vänta på färg som torkar...

Nu har vi ju flyttat in i vårt hus och det känns härligt. Det finns två rum i huset som går att använda just nu och det är vardagsrummet, eller salen som det kanske egentligen borde heta i ett så gammalt hus, och så är det det rum som så småningom ska bli vårt badrum. Alla andra rum har nymålade golv, och även om vi kan gå på golven i strumplästen, så kan vi inte börja sätta möbler förrän färgen har härdat i ca en vecka.
Detta ska bli vårt arbetsrum. Det är ett genomgångsrum, så det är lite svårt att ha till sovrum.

Här har vi det blivande köket, sett från arbetsrummet. Närmast kameran ska det bli matplats och framför kaminen en liten frukostplats. Själva arbetsköket ska vara i hörnan längst bort till höger i bild.

Väggarna i köket mådde inte så bra. Nu har vi tagit bort all gips och muraren har varit här och murat upp väggarna så att de är alldeles raka. Det underlättar monteringen av köksskåpen. :)
Även om det är ett fullständigt kaos vi lever i, tycker jag om att göra små vackra bitar att vila ögonen på. Älskar de djupa fönsternischerna. Det kommer att gå åt många blommor och ljusstakar för att få till det i detta hus.
Vi passar på att byta strömbrytare och eluttag när vi ändå håller på. Det blir Renova överallt. De är så fina och passar så bra i gamla hus. 
I detta rum lever vi vårt liv just nu, vardagsrum, sovrum, klädkammare och förvaring. Ganska mysigt, men nu längtar jag efter att få flytta in i de andra rummen. 

torsdag 6 mars 2014

Köket kom hem

Och så kom då köket hem. Den stora lastbilen från KungsäterKök var full med trädoftande skåp. Vilken fröjd!




Här har Micke och Philip burit in köket i en av ladorna. Där står det och väntar på att få komma in i huset. Längtar!


Taket i köket blir så vackert. All pärlspont är framplockad och kompletterad med ny där så behövdes. Listerna ramar in facken som vore det konstverk. Jag är såååå glad att vi (eller vem det nu var) upptäckte att det fanns pärlspont där och att vi bestämde att det var värt besväret.

Vi har tagit bort gips från väggarna och skrapat bort all gammal färg (skrapat och skrapat.. det fick bli kofoten som slog bort det mesta). Nu är muraren där och murar upp väggen där det behövs. Det kommer att bli enklare att sätta köket också, när väggarna blivit lite rakare.

Det känns lite konstgt att vi ska flytta in i detta kaos om bara några dagar. Men det får bli som det blir. Något kök kommer vi inte att ha den första tiden, men det löser sig väl. Vi kanske kan bli bjudna på middag :)

tisdag 4 mars 2014

Ett kök blir till

Vi har beställt ett kök från Kungsäterkök. Naturligtvis skulle jag vilja säga. Det är de köken vi säljer, och det gör vi för att vi tycker att det är de bästa köken.
Vi fick lite bilder från tillverkningen i fabriken utanför Varberg:
Här står våra luckor

Detta måste vara det som ska bli stommarna. Vi har valt ett massivt träkök :)

Här står lådorna, vitvaxade. Även de massiva, naturligtvis.

Här börjar man kunna se hur de kommer att se ut. Ojoj, vad jag gillar det jag ser.

En av lådhurtsarna.

Vi passade också på att beställa garderober till vårt sovrum. Även de i massivt trä, Det måste vara en sådan garderob som ligger här. :)


Nu längtar vi tills allt blir klart i köket så att vi kan börja sätta in detta vackra kök.
tack Kungsäterkök, för bilderna. Och för köket.

söndag 2 mars 2014

Om en vecka

Om en vecka ska vi bo i huset. Det känns helt omöjligt med tanke på hur det ser ut idag. Men jag tror nog att det kommer att gå. Köket kommer inte att vara klart, men i och med att vi har målare som fixar väggar och golv och lister så kommer våra sovrum att vara klara och inflyttningsbara och det är huvudsaken.
Köksväggarna är nu helt fria från gips och färg och muraren kommer på måndag.
I taket är pärlsponten framtagen om kompletterade med likadan som vi hittat på Byggfabriken.



Våren har kommit. Påskliljorna blommar snart.