tisdag 27 maj 2014

Drängkammaren, fortsättning

Arbetet med drängkammaren går vidare. I går och idag har murarna varit här och fixat.










lördag 24 maj 2014

Vatten och avlopp

I vår butik kommer vi att ha ett fungerande kök, ett man kan laga mat på. Vi vill också ha en toalett, och eftersom det inte fanns vatten och avlopp i längan där vi ska ha butiken så måste vi fixa det. Micke och Carin (snickare och allt i allo) åkte och hyrde en bil-maskin och så satte de igång.

Några meter skulle bilas och sedan skulle det tas hål rakt ut under marknivå.

Nu är rännan gjord. Bra jobbat, Micke, Carin, Philip och Jan! Ni är så duktiga!!

fredag 23 maj 2014

Sommarträdgård

Nu är det sommar i trädgården. Det är så spännande att se allt som kommer upp. Första gången i en ny trädgård, det är som julafton varje dag.
Ljuvliga aklejor

Underbara pioner i blom och allium.

Blåregn

Körsbärsträd. Det verkar bli massor av bär. :)

Runt hela trädgården är det massor av träd

Lila bondsyren

Framför huset står denna vackra lind. Gissar att den varit någon form av vårdträd.

Så härligt när det blir som gångar i en park.

Mer syren, vit här. 

Det här trädet och det som står alldeles bredvid det, till vänster, såg länge döda ut. Men häromdagen kom det små gröna blad ur de svarta knopparna. Asken är sist ut bland våra träd. Och det är ingen dålig ask detta, så stor. 
Extra maffig rot på asken, som Yggdrasil rent av. Tänk om träd kunde berätta...

torsdag 22 maj 2014

Överraskningarnas hus..


Det är roligt nästan jämt.
Vi har ett rum, eller egentligen är det som två rum, som vi kallar för drängkammaren. Vi fick höra, när vi köpte huset, att det bott en dräng där fram till för 40 år sedan. Helt otroligt. Kallt och oisolerat, utan vatten och avlopp. Men det kan bli kanonfint om man fixar till det. Igår bad jag våra eminenta snickare förbereda rummet för att målas lite, så att dottern kan bo där när hon kommer hem om några veckor.
I rummet satt tretex påytteväggarna och den bestämde vi oss för att ta bort. Ojojoj. Ett par av väggarna rasade nästan när vi gjort det, så nu har vi bokat en murare som kommer på måndag och murar upp dem igen. Ja jisses, vilka överraskningar det blir hela tiden.


tisdag 20 maj 2014

Arbetet med en butik innan den blir butik

När vi köpte gården hade vi massor av planer om vad vi skulle göra med gården. Att vi skulle ha en butik i en av längorna var givet, det var liksom därför vi började leta efter en gård.
Det tog ett tag innan vi kunde bestämma vilken länga som skulle bli butik, men när det väl hade bestämt oss så var det liksom självklart att vi valt rätt.
Den var målad med orange plastfärg som vi skrapat ner från väggarna, och nu har arbetet med att måla tak och väggar kommit igång.



lördag 3 maj 2014

Bilder och hemsida

Idag gick jag ut och tog lite bilder med min telefon (hittar inte batteriladdaren till min kamera.. har försvunnit i flytten). Sedan gick jag in och gjorde klart ett första försök till ny hemsida. Ni hittar sidan på http://www.schaggarp.se.
Här är några bilder: