onsdag 15 januari 2014

Köksplaner

Nu är det 40 dagar kvar tills vi blir ägare till vårt nya hem. En av de allra första sakerna vi ska göra är att byta ut köket. :) Det faller sig liksom naturligt när man är i köksbranchen. I köket behöver vi dessutom slipa och måla om golvet samt måla väggarna.
Vi kommer att sätta in ett Kungsäterkök Exklusiv, vilket innebär att det är massiva trästommar, och, naturligtvis, massiva träluckor. Det är lätt att tro att alla luckor som ser ut som trä också är det, men oj vad man bedrar sig. Det är ju inte alla som tycker att det är viktigt med äkta träluckor, men om man tror att man köper trä så ska man ju få det. :)
Vi har valt en lucka som heter Hultaberg. Det är ganska enkel ramlucka som jag har älskat sedan första dagen jag såg den. Förmodligen blir det en svart bänksskiva i ett helt nytt material som heter Dekton. Det är en stenkomposit helt utan bindemedel. Den är skapad under högt tryck och hög värme och tål upp till 800 grader. Så fin.
Köket är 40 kvm och har en kamin mitt i rummet.


Köket kommer någon vecka efter vårt tillträde och vi längar!

5 kommentarer:

 1. Men åh, så fint det ser ut! Jag längtar också...
  Kram!

  SvaraRadera
 2. Underbart!!! Stort och mysigt med eldstaden. Ska bli skoj att följa med på er nya resa :-).
  Måste genast gå in och titta på hur köket ser ut på hemsidan.
  Lycka till med ert nya hus

  SvaraRadera
 3. Otroligt vackert kök! Vad kul med lite nytt och fint =)
  Lycka till med köksbygget!
  Kram Annica

  SvaraRadera
 4. Ser fram emot att få se många bilder sedan! Förstår att ni går och längtar er sönder och samman nu. Köket ser ut att bli lite likt det Humlebacken hade eller har.

  Aha, purjolöken är inte er. Annars såg jag framför mig hur du sprang ut tidigt på morgonen och skördade purjolök för att sen vara pedagog och därefter avrunda det hela med lite köksförsäljning osv. Hade inte förvånat mig ett skvatt.

  Men palla lite purjolök måste ni kunna göra, det hade jag gjort. Fast kanhända, nej, jag hade, frågat först.

  Aggie kram

  SvaraRadera
 5. Anna-Lena Olsson20 januari 2014 10:14

  Spännande att följa er på nytt!
  Kan intyga detta med träluckor....har MDF :(
  När vi bytte kök blev vi snåla, DÅ tyckte jag att det ju var sak samma med mdf-luckor. MEN så jag ångrar detta nu. Kan ju inte heller byta då det är relativt nytt!
  Väntar på bilder nu Viveka ;-)

  SvaraRadera