fredag 11 april 2014

Kakel i köket

Det går framåt i köket, även om det går alldeles för långsamt för min smak. Vi kan inte måla väggarna förrän bruket har torkat helt, och det tar ett dygn per murad mm. Om jag säger att muraren på värsta stället fick mura upp över 5 cm, så förstår ni att det nog dröjer till midsommar innan det är tillräckligt torrt för att måla den sista biten. Men nu har kaklet kommit på plats och jag hoppas att vi (läs gubbarna) kan börja att måla den väggen idag, den är torr.  Sedan kommer fläkten att komma på plats men det tar också lite tid för det behöver göras hål i taket till den. Men så småningom blir det nog klart. Det gäller att ha tålamod.
Kakel på , det blir så fint. Är jättenöjd med bänkskivan också, diabas från Småland.

I den hörnan där inne, under överskåpen, lade muraren på 5 cm bruk för att få väggen någorlunda rak..
Den kan vi måla till midsommar typ :)

Vi valde att ha diskbänk. Tycker att det är sååå snyggt. Och praktiskt. Inte så ofta man får båda. :)

Till vänster syns de upphöjda diskmaskinen. Det kan jag verkligen rekommendera om ni ska göra nytt kök. Så himla praktiskt. Upphöjd ugn har många, men man använder faktiskt diskmaskinen oftare, åtminstone vi.

4 kommentarer:

 1. Så otroligt snyggt det blir! Men jag förstår precis otåligheten - det ena, leder till det andra, som leder till det tredje osv. Det känns som om det aldrig tar slut, det är min erfarenhet när jag lightrenoverade mitt nya boende här.
  Kram
  Lisa

  SvaraRadera
 2. Tålamod är jobbigt!
  Ses, kram, M

  SvaraRadera
 3. My dream kitchen. Absolutely beautiful!

  SvaraRadera