lördag 5 juli 2014

På innergården

På innergården blommar det för fullt. Överallt i trädgården finns det hortensior och på innergården, precis vid vår groventré står den vackraste jag har sett. Blommorna är stora som dassalock och såå vackra.

Sedan finns det mer normala hortensior också, som tex denna:
Och alla blommar de för fullt. Denna rosa står bredvid dörrarna till Visthuskammaren, som är ett utrymme som användes ungefär som en matkällare. Bara man kommer ihåg att hålla dörren ditin stängd, så håller den en sval, behaglig temperatur.
Innergården för övrigt är inte så fin. Än. Den ska bli. VI har en misstanke om att det ska finnas kullersten, åtminstone på vissa bitar, och i samband med att vi ska gräva ut vatten och avlopp i längorna ska vi låta skrapa av översta lagret på gården, så att vi kan se hur det ser ut under. Det kan ju bli hur fint som helst om man tar fram kullersten. Håller tummarna för att där finns mycket. 
 
Denna vackra vagn ska få stå där inne sedan också, den ser ut som om den hör till gården, men faktum är att den är köpt på en loppis på Österlen. Jag älskar den.

3 kommentarer:

 1. Den vita hortensian är underbar! Ja, de andra är också fina...

  SvaraRadera
 2. Vilka härliga blommor på er innergård! Det vita ser ut som min klätterhortensia.
  Fantastiskt med kullerstenar också och den gamla vagnen är så vacker!
  Kram
  Lisa

  SvaraRadera
 3. Så vackert med dessa fina stora hortensiorna, blir litet avis. Håller tummarna för att ni har kullersten på innergården. Chansen är nog rätt stor. Ha en fin kväll! Merja

  SvaraRadera