onsdag 12 mars 2014

Att vänta på färg som torkar...

Nu har vi ju flyttat in i vårt hus och det känns härligt. Det finns två rum i huset som går att använda just nu och det är vardagsrummet, eller salen som det kanske egentligen borde heta i ett så gammalt hus, och så är det det rum som så småningom ska bli vårt badrum. Alla andra rum har nymålade golv, och även om vi kan gå på golven i strumplästen, så kan vi inte börja sätta möbler förrän färgen har härdat i ca en vecka.
Detta ska bli vårt arbetsrum. Det är ett genomgångsrum, så det är lite svårt att ha till sovrum.

Här har vi det blivande köket, sett från arbetsrummet. Närmast kameran ska det bli matplats och framför kaminen en liten frukostplats. Själva arbetsköket ska vara i hörnan längst bort till höger i bild.

Väggarna i köket mådde inte så bra. Nu har vi tagit bort all gips och muraren har varit här och murat upp väggarna så att de är alldeles raka. Det underlättar monteringen av köksskåpen. :)
Även om det är ett fullständigt kaos vi lever i, tycker jag om att göra små vackra bitar att vila ögonen på. Älskar de djupa fönsternischerna. Det kommer att gå åt många blommor och ljusstakar för att få till det i detta hus.
Vi passar på att byta strömbrytare och eluttag när vi ändå håller på. Det blir Renova överallt. De är så fina och passar så bra i gamla hus. 
I detta rum lever vi vårt liv just nu, vardagsrum, sovrum, klädkammare och förvaring. Ganska mysigt, men nu längtar jag efter att få flytta in i de andra rummen. 

4 kommentarer:

 1. Så långt ni har kommit sedan jag såg det sist! Snart dags för ett nytt besök...
  Kram!

  SvaraRadera
 2. Så fint det kommer att bli! Ja, lite rörigt just nu såklart, men den som väntar på något gott....! Ni kommer att få sååååå fint!

  Vilken vacker fönsternisch!
  Lisa

  SvaraRadera
 3. Härligt att få följa din renovering! Jag kan tycka att det är riktigt kreativt att få bo litet kaosartat ibland, tänk vad man uppskattar ordning och reda sen. Ha en riktigt fin kväll!/Merja

  SvaraRadera
 4. Oh, det kommer att bli så fint! Och att leva lite i kaos tycker jag om, men alla gör kanske inte det. Det är mysigt på något sätt, det händer saker då! Fina strömbrytare (fast renhållningsbolaget i Gbg området heter Renova!!!).
  Kram

  SvaraRadera